Bones Festes


Sembla ser que ara a tothom li surt l'esperit nadalenc, i també sembla ser que hi ha tot un seguit de moviments alternatius al Nadal, tal com s'entén típicament, n'hi ha d'altres que marxen a països llunyans a celebrar les festes.

Jo, si m'he de quedar amb alguna cosa del Nadal, em quedo amb el temps que tinc per compartir amb tots aquells que normalment no en tinc la oportunitat; els amics que venen de lluny, els familiars que durant l'any són tan cars de veure, les estones compartides amb els amics tranquil.lament, sense pensar que l'endemà t'has de llevar d'hora per complir amb les obligacions diàries.

I els regals, tot i que fan molta il.lusió ( perquè enganyar-nos) per mi podrien desaparèixer, els podríem abolir, i regalar estones amb la gent que estimem, o amb la gent que tenim ganes de conèixer ( hi ha empreses que ara es dediquen a vendre "experiències", qui ho diria eh?), i enlloc de fer-los per Nadal els faria tot l'any, cada setmana hauriem de fer un d'aquests regals, o si més no, ho hauríem d'intentar, enlloc de deixar-ho tot pel Desembre.

Però al capdavall, també m'agrada que em felicitin les festes, veure els carrers enlluernats de motius nadalencs, decorar el meu menjador i fer el caldo de Nadal (amb l'ajuda inestimable de la meva àvia), però per demanar que no quedi!

Iogurts Desnatats


"No permitas que nadie te diga quál tiene que ser tu talla. Campanya contra la anorèxia i la bulímia"
Avui he sentit això a la Ràdio. I em cau la cara de vergonya, d'indignació, a mi la Ràdio m'encanta, l'escolta gairebé cada dia un munt d'hores, i n'estic fins al capdamunt dels anuncis de la Corporacióndermoestética, el Masterplus, i els productes de farmàcia per aprimar-se. L'últim va ser un anunci on una dona li deia al seu marit que volia anar " de compras" i el marit li diu que " de compras, sí, pero a la farmácia" a comprar una cosa per aprimar-se!!!! Jo alucinant!
Com volen combatre l'anorèxia o la bulíma amb un mini anunci a la Ràdio sense controlar tots aquells anuncis que surten als mitjans de comunicació, ràdio, televisió, revistes, diaris i un llarg etcètera. Perquè realment estem bombardejats constantmen, i crec que no som prou conscients de les greus repercussions d'aquest bombardeig.
Potser el que cal és educar els nostres nens i nenes, en l'autoestima, en el respecte, en els bons hàbits alimentaris, en una rutina saludable, on hi hagi més exercisi i jocs que telvisió i jocs de la consola.I sobretot a ser crítics amb el que els envolta, com diu aquella cançó: "Va donar tota l'autoritat de la mesura de tot plegat, a una imatge distorsionada que algú li havia inculcat per vendr-li Iogurts Desnatats."

Polèmiques



Aquest cap de setmana he anat al concert en solidaritat amb els joves que estan pendents de judici pel fet d'haver cremat fotos del Rei. Tot i que des de fa un temps hi ha certs ambients en els quals no em moc, però en aquest cas, un cop al mig del concert, vaig veure que valia la pena haver anat fins a Sarrià de Ter. Tot que sovint tinc certs dilemes sobre els valors que es promouen des d'alguns col.lectius, crec que lo de les fotos del Rei ja passa de taca d'oli.
I per mi aquest ha estat el cap de setmana de la polèmica, crec que no havia mantingut tantes discussions seguides amb ningú des de feia molt de temps!
I crec que ha estat, al capdavall, enriquidor, perquè si no ens qüestionem allò que fem o que deixem de fer, i el perquè ho fem , de vegades sembla que anem com xais, seguint "allò" que algú ha decidit per nosaltres, o fent coses que potser en el fons no volem fer. La polàmica està bé, és sana, i potser ens cal més del que ens pensem.

Cau a cau, un pas per la Pau


Avui és un dia important: en el marc del centenari de l'Escoltisme Escoltes Catalans ho celebra, i per això avui arreu de Catalunya els i les joves dels diferents agrupaments deixaràn la seva empremta. Pintaràn varis murals amb el lema: Cau a cau, un pas per la Pau.

Felicitats als escoltes d'arreu de Catalunya i d'arreu del món per aquests cent anys, i els que encara falten!!